FOTO: Nezavisne

U Skupštini grada Beograda 11 časova održana je komemoracija povodom smrti legendarnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića. Komemoracija je počela minutom ćutanja, a onda je puštena pesma "Verujem u ljubav".

Šabanova kuma Zorica Brunclik jedva je od suza održala govor. Nakon njenih riječi puštena je pesma "Kad vreme učini svoje".

Među prvima su u veliku salu stigli uplakani Goca Božinovska i Šabanov brat Hasan Dudić, a zatim Sneki Babić, Miša Mijatović, Saša Nikolić, Miroslav Ilić, Dragana Mirković, Zorica Brunclik i Kemiš, Milena Plavšić, Željko Joksimović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Jelena Broćić, Damir Handanović, Vesna Milanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Neda Ukraden, Zlata Petrović, Nada Topčagić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin sa ženom...

Veliki broj prijatelja i članova porodice pjevača počeo je već oko 10 časova da se okuplja ispred Skupštine grada Beograda, gdje će odati počast nastradalom kralju folka.

Prvo je u dom na Dedinju došao veliki broj Šaulićevih prijatelja, ali su se okupili i svi članovi porodice, a i unuk Luka Adžić je stigao iz Belgije.

U kući je bilo veoma potresnih scena, čuli su se i jecaji, a kada su se članovi porodice okupili, svi su krenuli u Skupštinu grada.

Među prvima su na komemoraciju došli Zorica Brunclik i Kemiš, Rade Jorović, Dajana Paunović, Sneki Babić, Bane Ružić, a ćerka Ilda Šaulić došla je vidno potresena.

Podsjetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 17. februara u Njemačkoj, sinoć je iz Dortmunda transportovan avionom Vlade Republike Srbije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

U avionu su bila Šabanova djeca, Sanela i Mihajlo, koja su istog dana kada je pjevač poginuo otputovala u Njemačku. Oni su se tek sada ponovo sreli sa svojom porodicom upravo na aerodromu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )