FOTO: InfoBijeljina.com

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine će narednog četvrtka u Banjaluci odigrati susret kvalifikacija za Ligu Evrope a protivnik će im biti slovački Spartak iz Trnave.

Da samo podsjetimo to je ona ista ekipa koja je prošle godine u trećem kolu kvalifikacija namučila Crvenu Zvezdu iz Beograda, a Zvezda je igrala Ligu Evrope. Sa tom istom ekipom u četvrtak će snagu odmjeriti „mali“ Radnik iz Bijeljine. Uspjeh sa kojim se svi ponosimo (ili bi pak trebalo).

Međutim, nije sve ružičasto u klubu, iako na prvi pogled možda i djeluje tako. Bijeljinski klub je u poslednjih godinu dana izložen velikim pritiscima, koji prevashodno dolaze iz lokalne sredine.

Lokalni moćnici, u saradnji sa određenim ljudima pokušavaju uništiti klub i otjerati iz kluba aktuleno rukovodstvo. Gradska administracija na čelu sa aktulenim gradonačelnikom, ove kalendarske godine nije na račun kluba uplatila niti jednu marku sredstava koja su predviđena budžetom.

Primio je gradonačelnik Bijeljine fudbalere nakon što su osvojili po ko zna koji put Kup RS i javno svima obećao da će ih nagradtii sa 20.000 KM za taj uspjeh, i tom prilikom istakao da su oni ponos Bijeljine, a naravno nije zaboravio tada da taj uspjeh bar malo pripiše i svojoj malenkosti. No, kao u mnogo puta ranije ostalo je samo na obećanjima.

Pripreme Radnika na Zlatiboru lično je iz svojih sredstava platio predsjednik kluba Mladen Krstajić.

Slijedi dvomeč sa Spartakom i novi problemi za Radnik. Novac iz gradske kase odlazi na neke druge „velike projekte“ ovog grada a fudbaleri Radnika ponovo su prepušteni sami sebi (tj. predsjedniku kluba Mladenu Krstajiću).

Od kako je na čelo kluba došao Mladen Krstajić, stavri u Radniku su se postavile na svoje mjesto. Novac se troši samo na konkretne stvari, ulaže se u razvoj igračkog kadra, dovode se mladi i perspektivni igrači, stvara se fudbalski kolektiv, prave evropski igrački transferi. Svi će reći, pa to je normalno, tako se radi u svim klubovima. 

No izgleda da se tako nije prije radilo u Radniku koji je bio poligon za razne finansijske manipulacije a sada je tome došao kraj. 

Krstajić to ne dozvoljava, zato je i postao „problem“ za pojedince iz lokalne sredine, koji žele ponovo da od ovog kluba naprave ispodrposječnog prvoligaša u RS, stave šapu na njihov budžet, (koji je svake godine sve manji), i srozaju renome koji je Radnik izgradio u poslednje  četiri godine.

Nadležni iz gradske administracije moraju da shvate da taj novac niko od njih (sem Mladena Krstajića) ne uplaćuje iz ličnog budžeta i da im je to obaveza a ne milostinja ili njihova samovolja. Trenutno su u poziciji da na taj način kažnjavaju FK Radnik, koji je „stariji“ od svih njih ali nismo baš sigurni da će tako moći još dugo. 

FK Radnik, na čelu sa Mladenom Krstajićem, prkosi svima njima, dva puta igra na medjunarosnoj sceni, u Evropi, u vrhu je fudbala BiH i tako će i dalje biti.  

D. T.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )