FOTO: Glas Srpske

Možda su cigarete nekada i bile kul, ali danas se na njih prvenstveno gleda kao na jedan od najčešćih uzroka smrti koji se može sprečiti.

Samo u Njemačkoj od posledica konzumiranja duvana godišnje umre 120.000 ljudi.

U skoro svim članicama Evropske unije važe stroge zabrane pušenja na javnim mjestima. U Francuskoj i Italiji čak su otišli korak dalje i zabranili pušenje u automobilima, ukoliko se u njima nalaze maloljetne osobe i trudnice.

Zabrana pušenja već godinama postoji i u Grčkoj, ali se nije primijenjivala. S dolaskom nove vlade to se očito promijenilo. U gradovima širom Grčke redovno se sprovode kontrole i Grci, koji do juče nisu mogli ni da zamisle kafu bez cigarete, naprasno moraju da mijenjaju navike.

Srbi još nemaju razloga za brigu jer je pušenje dozvoljeno u gotovo svim restoranima i kafićima. Onome kome zaista smeta dim možda je najbolje da ostane kod kuće jer mu, bar u Beogradu, neće biti lako da nađe nepušački kafić ili restoran.

Strastveni pušači znaju da nije lako ostaviti pušenje. Da li je elektronska cigareta alternativa?

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )