FOTO: Nezavisne

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po mjestimično vlažnim kolovozima, a vozačima sa savjetuje dodatan oprez zbog smanjene vidljivosti i povećane opasnosti od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS-a savjetuju da se na svim putnim pravcima vozi oprezno i obavezno poštuje saobraćajna signalizacija, naročito na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi.

Radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima Karakaj dva-Drinjača, Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše /granica sa Federacijom BiH/, Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnik, na području Prijedora i na dionici Krupac-Bogatići, u opštinama opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu i dalje je na snazi zabrana saobraćaja preko nadvožnjaka za teretna vozila.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj je usporen na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, Šekovići-Caparde, zatim na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, te na lokalnom putu Svodna-Brzici u opštini Novi Grad.

U FBiH u toku je asfaltiranje mostova kod tunela Vranduk dva kod Zenice zbog čega se večeras do pola časa poslije ponoći na magistralnom putu između Zenice i Nemile saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok je od pola časa poslije ponoći do 5.00 časova narednog jutra saobraćaj obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila ukupne mase do sedam i po tona koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije se zbog radova saobraća i na magistralnim putevima Srebrenik-Orašje u tunelu Ormanica, Doljani-Metković, između graničnih prelaza, i Ključ-Bosanski Petrovac preko prevoja Lanište.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema nema dužih zadržavanja. Obustava saobraćaja za autobuse i teretna vozila i dalje je na snazi iz bezbjednosnih razloga preko graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Iz AMS-a podsjećaju vozače da je na snagu stupila zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )