FOTO: InfoBijeljina

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim kolovozima uz moguće sitnije odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke, dok magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i poštovanje pravila saobraćaja i napominju da na putevima na kojima se izvode radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj.

Zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/ - Čelinac, pa iz AMS vozače mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na relacijama puteva Brod - Derventa - Doboj međuentitetska linija Ledenice - Crkvine - granični prelaz Šamac, međuentitetska linija Karuše - granični prelaz Brod kreće se vangabaritni teret u pratnji, pa vozače iz AMS mole da opreznije voze i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Gornja Vijaka jedan i dionici Gornja Vijaka jedan - Derventa izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na mostovima.

Na snazi je potpuna obustava saobraćaja na mostu Gornja Vijaka jedan, a vozila se preusmjeravanju na regionalni put.

Na dionici regionalnog puta Vršani - Rača u rejonu naseljenog mjesta Novi zbog radova saobraćaj se odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

U toku su radovi na regionalnom putu Tedin Han – granica Republike Srpske/FBiH /Križ/, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška – Banjaluka.

Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka - Doboj i magistralnog puta Јohovac-Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu, kao i na dionici Modriča jedan - Vukosavlje /Јakeš/ - Podnovlje - Šešlije - Јohovac - Rudanka - Doboj - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/ zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača - Milići - Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu u Vlasenici izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja za vrijeme radova na izgradnji poslovnog objekta, pa vozačima iz AMS skeću pažnju da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku su radovi na modernizaciji sistema javne rasvjete na magistralnim i regionalnim putevima na području Prijedora.

Zbog izgradnje vodovodne mreže sa kućnim priključcima naselja vezanih za sistem vodosnabdijevanja Crno Vrelo, na području Prijedora izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Lamovita - Stari Majdan.

U Brodu je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja za vrijeme izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu koji se spaja sa ulicom Brodskog bataljona.

Zbog izgradnje male hidroelektrane izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš - Kneževo, u mjestu Živinice, pa su radnim danima u intervalu od 7.00 do 17.00 časova povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice, za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, promijenjen je režim saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo - Gradačac u mjestu Turić Prosjek povremene su obustave saobraćaja u vremenu od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod - Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja, kao i na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, na deminerskom radilištu "Gornji Božinci".

Na regionalnom putu Ukrina - Klupe, u mjestu Šnjegotina, u toku su radovi na putu i drugom mostu, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik - Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac - granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići - Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu Površnice - Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare - Priboj - Banj Brdo.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod "NIS petrol pumpe" u Trnu saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna - Brezici na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

AMS Srpske podsjeća vozače da je počela nova školska godina i poziva ih da voze krajnje oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza.

Na području FBiH saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu "Јasen" na dionici Prozor - Јablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu "Vinac", na putu Јajce - Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo, na dionoci Јošanica - Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na mostovima u toku su i na putevima Tarčin - Konjic kod mjesta Zukići, Olovo - Semizovac preko rijeke Ljubine, Pelagićevo - Srebrenik u mjestu Špionica, kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Saobraćaj se zbog radova odvija usporeno i na dionicama Јablanica - Mostar, Maglaj - Doboj /Mravići/, Bosanski Petrovac - Ključ /Gornje Bravsko/, Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko i Kobiljača - Kiseljak - Busovača

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )