FOTO: InfoBijeljina.com

Po osnovu podsticaja za poljoprivredu u Republici Srpskoj, za 2018. godinu isplaćen je 71 milion KM, potvrđeno nam je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

“Najviše se godišnje izdvaja za tekuću proizvodnju (55 miliona KM), od čega najviše za premiju za mlijeko 26,2 miliona (plan za 2019.godinu), za premiju za proizvodnju mesa 5,2 miliona, te za priplodnu stoku  4,41 milion”, rekao je za portal InfoBijeljina Aleksandar Macanović, rukovodilac Odsjeka za informisanje i informacione tehnologije u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Po njegovim riječima, za biljnu proizvodnju namijenjeno je ukupno 18,7 miliona KM, prema istom planu.

“U okviru biljne proizvodnje najviše se izdvaja za premiju za proizvedenu i prodatu merkantilnu pšenicu, i to četiri miliona KM, plus još tri miliona KM za regres po hektaru površine (za strna žita, gdje dominantno mjesto ponovo zauzima pšenica), a slijedi premija za proizvedeno i prodato voće - tri miliona KM”, rekao je Macanović.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )