FOTO: pixabay

Ako ste planirali mršaviti, na umu vjerojatno niste imali pješačenje, kao jednu od bržih metoda, kojoj mnogi naginju kad dođu lijepi dani.

Stručnjaci savjetuju kako brze metode mršavljenja često imaju i "bumerang efekt", kad se neželjeni kilogrami jednako brzo vrate. 

Ipak, ako niste ljubitelji vježbanja u teretani, a tih masnih naslaga vam je zaista dosta, imajte na umu da će vam i pješačenje pomoći, a kilogrami će se teže vratiti. Kako biste se riješili neželjenih kilograma, budite dosljedni i hodajte svaki dan, što znači oko 300 minuta sedmično, odnosno sat vremena dnevno - pet dana u sedmici. 

Ako hodate duže od jednog sata i rezultati će biti brži i upečatljiviji. Mijenjajte intenzitet hodanja i pokušajte prevaliti put od 1,5 kilometara u 15 do 20 minuta. Pazite i na držanje tijela. Ako imate poteškoća i ne možete pješačiti svaki dan sat vremena, pokušajte održati neki interval od deset minuta hodanja u šest navrata, piše Večernji list.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )