FOTO: null

Na graničnom prelazu Rača danas – kolaps! Stotinjak šlepera ne može da pređe iz Srbije u BiH. Problem je, kako kažu, nestanak električne energije na terminalu.

Već dvanaest časova terminali za prelaz teretnih vozila na graničnom prelazu Rača ne rade zbog nestanka električne energije. Više od stotinu šlepera čeka da bi pristupilo proceduri i ušlo na teritoriju BiH.

“Čekamo ovdje od ranih jutarnjih sati, a do BiH terminala smo iz Srbije prelazili oko sedam sati. Čekali smo u koloni od kilometar ipo”, kaže jedan od vozača Davor Kukrić.

Do nestanka električne energije došlo je u subotu ujutro u 2 časa i 10 minuta. Ni 12 sati kasnije problem nije riješen.

“Još uvijek nema struje i zbog toga špediteri ne mogu pripremiti dokumentaciju”, nastavlja Kukrić.

Za rješenje problema kako nam je nezvanično rečeno, zadužena je tehnička podrška Uprave za indirektno oporezivanje BiH, regionalni Centar Tuzla.

“Vidjeli smo da je upravo stigla tehnička podrška UIO BiH, iako Carina počinje sa radom ujutro u 8 sati”, ističe Kukrić i dodaje da bi se trebale angažovati dežurne ekipe koje bi ažurnije rješavale ovakve probleme.

Tokom dana, iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, regionalni Centar Tuzla nismo uspjeli da dobijemo povratnu informaciju. Jer, vikend je, za državne službenike, neradni dan. Čak i kada je vanredna situacija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )