FOTO: pressing.ba

Svjetska studija koju je proveo Mister Auto u 2019. godini pokazuje u kojim je gradovima vožnja najsigurnija, gdje je najgore voziti, ali i gdje ima najviše "ludih vozača".

Kako piše Sky News na prvom mjestu u kategoriji najboljih gradova na svijetu za vožnju nalazi se Kalgari u Kanadi. Zatim slijede: Dubai (UAE), Otava (Kanada), Bern (Švajcarska) i El Paso (SAD).

Gradovi u kojima svakako ne biste mogli uživati za volanom jer su proglašeni najgorim su: na prvom mjestu Mumbai u Indiji, za njim idu Ulan Bator (Mongolija), Kalkuta (Indija), Lagos (Nigerija) i Karači u Pakistanu.

Na listi su takođe gradovi s vozačima koji vole davati previše po gasu i utrkivati se gradskim ulicama ili pak samo previše divlje voze. Na prvom mjestu je Ulan Bator u Mongoliji, zatim slijedi ruski glavni grad Moskva, Karači u Pakistanu, potom Kalkuta u Indiji i Lagos u Nigeriji.

Ovo istraživanje je u obzir uzelo i broj automobila po glavi stanovnika, troškove goriva, kvalitetu vazduha i javni prevoz.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )