FOTO: InfoBijeljina.com

Uspješni privrednik i humanitarac iz Njemačke Miroslav Kojadinović na otvaranju Investicione konferencije u Saudijskoj Arabiji promovisao je Republiku Srpsku, resurse kojim ona raspolaže i naveo brojne pogodnosti ulaganja u Srpsku.

"Na ovoj prestižnoj konferenciji predstavljam njemačke kompanije, a imao sam priliku na samom otvaranju da promovišem i Republiku Srpsku", rekao je Kojadinović.

Trodnevna konferencija "Projekat budućnosti" u saudijskom gradu Rijadu okupila je 1.500 učesnika iz cijelog svijeta kojima će biti predstavljeni budući investicioni projekti iz oblasti građevinarstva, hemije i procesnih sistema ove arapske zemlje.

"Gdje god se nalazim ponosno ističem Republiku Srpsku. Treba svi da budemo podređeni njenom napretku i prosperitetu, jer ćemo je očuvati na taj način", naglasio je Kojadinović.

On je rekao da je njegov motiv da uvijek u društvu moćnih investitora predstavlja Srpsku i njene potencijale, da ih pozove da ulažu kapital u Srpsku, ali i da pomogne domaćim firmama da ostvare kontakte u svijetu biznisa.

Kojadinović je rodom iz Teslića. On je industrijski arhitekta u inženjeringu, živi i radi u njemačkom gradu Burghauzen i suvlasnik je kompanije.

Brojnim humanitarnim aktivnostima pomogao je razne projekte u Srpskoj - poklonio je vozilo za Hitnu pomoć u Loparama, pomogao nabavku ultrazvučnog aparata zdravstvenoj ustanovi u ovoj opštini, te nakon katastrofalnih poplava 2014. godine Brčkom poklonio četiri vozila za zaštitu i spasavanje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )