FOTO: twitter

Muškarac koji je usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić i povrijedio dvije djevojke, u nesreći koja se dogodila sinoć u Sarajevu, nije imao položen vozački ispit, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“Vozilom Mercedes je upravljao A.B. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo ugrožavanja sigurnosti u saobraćaju. Prilikom upravljanja vozilom, imao je prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita”, kazala je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.
 
Dodala je da i vozilo kojim je upravljao smješteno na depo.
 
“Od zadobijenih povreda, 25-godišnja žena je preminula na mjestu nesreće. Tijelo je prevezeno u proeskturu Bare gdje će biti obavljena obdukcija”, kazala je Novalić.
 
Ovaj muškarac će biti predat na dalje postupanje nadležnom tužiocu, kazala je Novalić.
 
Podsjetimo, nezvanično saznajemo da je riječ o Arminu Berberoviću iz Sarajeva.
 
U ovoj nesreći teže su povrijeđene dvije djevojke.
 
A.S. je prebačena na KCUS sa povredama opasnim po život, a kako saznaje N1, nalazi se u izuzetno teškom stanju sa prelomom baze lobanje i vratne kičme.
 
Druga povrijeđena djevojka, E.S, je za sada sa stabilnim parametrima.

Reakcije na društvenim mrežama nakon nesreće: Dokle više!?

Nakon vijesti o tragičnoj pogibiji mlade doktorice Azre Spahić u nesreći u centru Sarajeva, brojne su poruke na društvenim mrežama u kojima se oplakuje još jedan mladi izgubljeni život, a nadležni pozivaju na djelovanje.
 
Među prvima, oglasio se sarajevski glumac Nermin Tulić. Kako ističe, kriv je “neko iz sarajevske vlasti”.
 
 
“Neko iz sarajevske vlasti je kriv za svakonoćna automobilska jurcanja i trke na relaciji Zemaljski muzej – Narodno pozorište – Zemaljski muzej!”.
 
Takođe, najbolji bh. košarkaš Džanan Musa je poslao poruku putem Instagram profila.
 
“Ljudi moji dokle više, do kad ćemo ubijati ubijati uspješne mlade ljude zbog našeg nemara za tuđe živote…Da ti dragi Allah podari lijepi Džennet ljepotice, a porodici sabur”, poručio je Musa putem svom Instagram profila.
 
Almedin Šišić je napisao da je bijesan zbog još jednog ubistva za koje je odgovoran sistem.
 
“Bijesan sam zbog još jednog ubistva u SA za koje je odgovoran sistem jer sistem ne zna ili ne smije da sistemski riješi pitanje divljanja autoubica kockastih glava po gradu. Nova žrtva mlada dr (25 g) Azra Spahić a ubica Armin Berberović (27) koji je vozio bez vozačke.Dosta više!”.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )