FOTO: InfoBijeljina.com

Koalicija Pokret za Bijeljinu, Narodni demokratski pokret i Prva SDS danas su ispred Narodne biblioteke Filip Višnjić u Bijeljini prestavili Plan mjera koje će provesti njihovi odbornici nakon što budu izabrani u Skupštinu Grada Bijeljine.

Privlačenje investitora naročito stranih, primarno zapošljavanje stručnih mladih ljudi, a ne stranački podobnih, uređenje oblasti poljoprivredne proizvodnje, ali i organizacija kulturnih događaja u Semberiji samo su neke od tačaka koje je prezentovala ova Koalicija.

Protiv stranačkog eksploatisanja mladih

Pokret za Bijeljinu kao front mladih ambicioznih ljudi, lokalpatriota koji žele razvijati Bijeljinu u snažnoj Republici Srpskoj zagovara stvaranje uslova za ostanak radno najsposobnijih u Semberiji, ali  i za njihovo veće učešće u odlučivanju o svim bitnim pitanjima za razvoj grada.

"Ne raduje nas činjenica da i danas u razgovoru sa omladinom saznajemo da su zainteresovani za našu priču, da im se sviđaju naše ideje, ali da nas ne smiju javno podržati jer su primorani da se angažuju u nekoj političkoj partiji u kojoj moraju da skupljaju glasove, lijepe plakate da bi dobili posao. Obavezni su da skupe pedeset ili sto glasova, ali im to i dalje nije garancija da će sutra raditi negdje u administraciji. Mi se protivimotome, protivimo se stranačkom ucjenjivanu za zapošljavanje. Borićemo se, kada preuzmemo vlast u Gradu Bijeljina, da to prestane i da posao dobije svako ko je to svojim ocjenama ili stručnošću zaslužio'', naglasio je Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu.

Mitrović je najavio da će Pokret za Bijeljinu uskoro, u Centru za kulturu  održati prezentaciju rješenja za zapošljavanje mladih i pozvati sve kojima je Bijeljina na srcu da se uključe u one partije i pokrete koji nude programe razvoja, a ne sputavanje i ucjene.

Kulturni život drugog grada u Srpskoj

Slađana Lekić, kandidat Koalicije za odbornika u skupštini Grada Bijeljine je predstavila dio Programa za poboljšanje uslova za život posebno mladih.

"Kao radnik u kulturi zalagaću se u skupštini Grada za poboljšanje kulturnog života obzirom da je Bijeljina drugi grad u Republici Srpskoj i zaslužuje da ima bogat i sadržajan kulturni program. U tom smislu moramo da djelujemo i više i bolje i da iskoristimo blizinu velikih kulturnih centara i prestonice Beograda", istakla je Lekićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )