FOTO: srpskainfo.com

Banjaluka bi mogla dobiti gradskog menadžera, mada to neće biti Jelena Trivić kako je to ranije najavljeno.

Naime, ljetos je prilikom predstavljanja kandidata PDP za gradonačelnika Banjaluke najavljeno da je kandidat ove partije za tu funkciju Draško Stanivuković, a da će nosilac liste odborničke liste i kandidat za budućeg gradskog menadžera biti Jelena Trivić.

Tom prilikom je rečeno da će ona sa “svojim saradnicima kreirati i sprovesti ključne administrativne i ekonomske reforme kako bi Banjaluka u naredne četiri godine postala uređen i prosperitetan grad”.

Planovi
Stanivuković je na lokalnim izborima dobio podršku glasača i novoizabrani je gradonačelnik Banjaluke, ali je u međuvremenu izgleda došlo do promjene u planovima kada je u pitanju pozicija gradskog menadžera.

Stanivuković je potvrdio da Trivićeva neće biti gradski menadžer i da su “pojedine stvari rečene na tom predstavljanju pogrešno prenesene”. Naveo je da će Trivićeva biti dio tima koji će raditi na unapređenju ekonomije u Banjaluci.

– Plan je da u oblasti unapređenja ekonomije, što obuhvata čitav niz pitanja od dovođenja novih investicija, rasterećivanja privrede kada su u pitanju određene takse, nameti i tako dalje, bude desetak raznih pozicija gdje će ljudi raditi, ali neće biti plaćeni  – kazao je Stanivuković i dodao da će Jelena Trivić, “kao i drugi kvalitetni kadrovi, imati učešće u razvoju grada kroz pozicije, koje će biti čisto volonterske”.

24/7
Na pitanje da li će Banjaluka dobiti gradskog menadžera Stnivuković je odgovorio da njegov tim o tome intenzivno razmišlja.

– Svi veliki gradovi imaju gradskog menadžera, koji  je vrsta direktora, radi dio operative i može se posvetiti važnim oblastima u gradu. Kako je gradonačelnik otvoren prema građanima i nekim strateškim pravcima, tako je menadžer neko ko je zadužen za projekte i investicije. U slučaju da odlučimo da krenemo u tom pravcu, to će morati biti ime koje je u stanju da svojim autoritetom uradi važne projekte, koji se odnose na nove investicije i radna mjesta. Ako se odlučimo na taj korak, to mora biti neko ko će 24 sata dnevno biti dostupan, posvećen tom poslu i čija je pozicija, kao i gradonačelnika, vezana za grad – objasnio je Stanivuković.

Investitori
Naglasio je da pozicija gradskog menadžera važna jer investitori koji hoće da dođu u grad “moraju imati nekoga na koga mogu računati”.

– Ja znam koliko je ljudi, ozbiljnih preduzetnika, govorilo da u prethodne četiri godine nisu mogli doći do gradonačelnika. Razlozi za to mogu biti objektivni, možda je imao drugih obaveza i jednostavno nije stizao. Zato tu treba biti neko kome će to biti obaveza i ko će voditi računa o privredi i preduzetništvu i, naravno, da napravi privredni bum u gradu – precizirao je on. 

Kandidati
Iako je jasno da Jelena Trivić neće biti gradski menadžer pitali smo novoizabranog gradonačelnika da li ima kandidata ili više njih koje razmatra za ovu funkciji.

– Ima nekih sedam do osam imena u vidu, ali i tu trebamo proširiti vidike. Ne bih sada da licitiram imena, jer se radi o važnoj poziciji. Imamo još vremena da o tome donesemo odluku – kazao je Stanivuković.

Narodna poslanica Jelena Trivić je kao nosilac liste PDP na proteklim lokalnim izborima osvojila 13.102 glasova, što je apsolutni rekord.

Trivićeva će se odreći odborničkog mandata i ostati u Narodnoj skupštini RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )