FOTO: InfoBijeljina

BANjALUKA - Aktiv žena Ujedinjene Srpske organizovao je večeras u Banjaluci književno veče sa Isidorom Bjelicom povodom obilježavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena.

Bjelica je prije početka književne večeri izrazila zadovoljstvo što je u prilici da se predstavi publici u Banjaluci, te istakla da umjetnost na svojstven način spaja srca.

“Književno veče je mnogo ljepši način da se proslavi ovako značajan datum nego da se jede i pije. Pozdravljam ovu sjajnu ideju i nadam se da je publika uživala u pričama o ljubavi, sa puno humora”, rekla je Bjelica novinarima.

Ona je dodala da je za nju 8. mart značajan praznik, jer je važno da žene imaju pravo glasa, da učestvuju u politici, ali i da su emotivno emancipovane.

“Ne smemo da umanjujemo značaj toga koliko su se žene borile za slobodu i mesto koje danas imaju”, rekla je Bjelica.

Predsjednik Aktiva žena Ujedinjene Srpske Mirela Kajkut Zeljković kaže da je Aktiv odlučio da ove godine drugačije proslavi 8. mart, te da je to poklon svim Banjalučanima.

“Ujedinjena Srpska ima više od 60 odsto žena članova, među kojima su i one koje vrlo odgovorno obavljaju značajne funkcije na lokalnom i republičkom nivou”, rekla je Zeljkovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )