FOTO: null

"Književna istraga" je onlajn program biblioteke pokrenut kako bi svi zainteresovani mogli, u vrijeme pandemija, iz sigurnosti svog doma prati razgovore o novim knjigama, književnim dešavanjima i fenomenima.

Kaže Tanja Stupar Trifunović, voditeljka programa Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. Prva epizoda programa održaće se sutra u 19 časova.

Gosti u ovom program su Stevo Grabovac, Miroslav Gojković i Goran Vukojević.

– U prvoj epizodi predstavljamo novu, zajedničku knjigu poezije Steve Grabovca, Miroslava Gojkovića i Gorana Vukojevića “Ljubav, samoća, tišina”. Svaki od njih ima svoju jednistvenu poetiku, a ono što osim višegodišnjeg prijateljstva dijele je generacijski ratni i poratni period koji je uticao kako na njihove živote, tako i na njihovo pisanje. U svom osvrtu na pomentu knjigu pisac Oto Horvat kaže – Ponekad nam se desi da naiđemo na knjigu pravog pesnika i to se odmah prepoznaje. Po temama, po iskrenosti, po lepoti, po bolu. U ovom omnibusu su se našla trojica pravih pesnika, izgrađenih poetika i čistih pesama. Ja sam se danima sećao pojedinih slika, stihova i reči iz ove zbirke. I to mi se ne dešava često, iako svakodnevno mnogo čitam. Da me umetnost pomeri, obogati – rekla je Tanja Stupar Trifunović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )