FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je danas da bi gasovod u Bijeljini mogao biti završen do kraja ove godine jer su se stekli uslovi za nastavak realizacije ovog posla.

"Dobra vijest je, a nagovijestio ju je nedavno i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, da je Vlada Srpske donijela odluku da napravi aneks ugovora o koncesiji za izgradnju i dovođenje gasa u grad Bijeljinu, što je još jedan od koraka bliže da se i završi posao koji smo započeli", rekao je Mićić na konferenciji za novinare. 

On je podsjetio da je u gradu dosad napravljeno 270 kilometara sekundarne mreže, kao i da je problem bio dovođenje gasa od Šepka do Bijeljine. 

"Svojevremno je to bilo zaustavljeno zbog `Južnog toka`, sad je realizacija veoma blizu. Očekujemo da će u četvrtak na sjednici Vlade Srpske biti donesena i odluka o opštem interesu za mrežu gasovoda od Bijeljine do Šepka i gas bi mogao do kraja godine da bude i u Bijeljini", rekao je Mićić. 

Gradonačelnik Bijeljine je rekao da je sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Stevom Mirjanićem postignut dogovor za osnivanje tima za sprovođenje početka izgradnje drinskog nasipa uz regulaciju i rijeke Janje. 

"Napravljen je tim resornog ministarstva na čijem čelu je savjetnik ministra za vodoprovredu Mihajlo Stevanović, a u kojem će biti i predstavnici tima za sprovođenje projekta nasipa rijeke Drine, predstavnici JU `Vode Srpske` te predstavnici grada Bijeljina zajedno sa predsjednikom mjesne zajednice Janja i zamjenikom gradonačelnika Bijeljine", rekao je Mićić. 

On je dodao da će se nastojati da aktivnosti budu ubrzane, s obzirom na to da je Vlada Srpske iz Fonda solidarnosti prethodne sedmice doznačila milion KM za eksproprijaciju. 

"Uz ranijih 500.000 KM koje smo već potrošili iz sredstava gradskog budžeta mislimo da ćemo uspjeti završiti eksproprijaciju, te da krajem juna ili početkom jula krenemo u realizaciju drinskog nasipa na mjestu gdje se uliva rijeka Janja", rekao je Mićić. 

Prema njegovim riječima, ovo su dva posla od ogromnog značaja za Bijeljinu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )