FOTO: null

Košarkaši bijeljinskog Radnika plasirali su se u finale Plej ofa Prve lige Republike Srpske nakon pobjede u majstorici nad ekipom Kozare iz Gradiške i trijumfom od 2-1 u polufinalnoj seriji.

Nakon subotnjeg poraza u Gradišci i velikih kadrovskih problema koje su imali proteklih dana, košarkaši Radnika su, u ne baš najboljem raspoloženju dočekali ambicioznu ekipu Kozare u , do sad najvažnijoj utakmici ove sezone. Povreda kapitena Dejana Kokoruša na pomenutoj utakmici u Gradišci u velikoj mjeri je kvarila planove stratega Radnika, Igora Mihajlovića. Međutim, kao i mnogo puta ove sezone, bijeljisnki košarkaši bili su najbolji kad je najpotrebnije, stisli redove i u još jednoj teškoj utakmici pobijedili goste i plasirali se u finale. Roviti Kokoruš nije ostavio saigrače na cjedilu i dao je značajan doprinos preskakanju još jedne stepenice na putu ka eliti bh košarke.

Posle boljeg gotvaranja meča domaćih, uslijedila je serija Kozare kojom su riješili prvu četvrtinu u svoju korist i napravili razliku od 6 poena, 15-21. Veoma agresivni su bili gosti u ovom periodu, a sudijska trojka im je takvo ponašanje dozvoljavala, što je izazvalo bijes bijeljinske publike. Kao iz inata, igrači Radnika drugu četvrtinu igraju puno bolje i na poluvrijeme odlaze sa jednim poenom prednosti. Dobro je služio šut igrače Radnika u drugoj četvrtini, prije svih Živanovića. U istom ritmu počelo je drugo poluvrijeme,a prvu osjetljiviju razliku igrači Radnika prave na polovini trećeg perioda, kada su u jednom trenutku imali i 12 poena prednosti. U tim momentima se i lomio meč, jer tu razliku gosti do kraja nisu uspjeli da sustignu. Bilo je borbe i u četvrtom periodu, ali kad god bi gosti smanjili prednost, pomenuti Živanović bi trojkama vraćao stvari na svoje mjesto. Konačnih 77-64, sasvim zaslužena pobjeda u ovom trenutku kvalitetnije ekipa Radnika koja ima priliku da se, posle jedne sezone u Prvoj ligi RS ekspresno vrati u Premijer ligu BiH. Posljednja prepreka na tom putu je KK Rogatica koja je u trećoj utakmici drugog polufinalnog para savladala banjalučki Borac i plasirala se u finale. To će ujedno biti duel dvije ekipe koje su najviše pokazale u ligaškom dijelu takmičenja.

Najefikasniji u redovima Radnika bili su Živanović sa 19 i Kokoruš sa 20 poena, dok je Saša Damjanović predvodio goste sa 16 poena a kapiten Kovačević ubacio je 14 poena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )