FOTO: null

Košarkaši Radnik ostvarili su veliki uspjeh i opravdali najviša očekivanja košarkaške javnosti u Republici Srpskoj, pobjedom u majstorici finalne serije Plej ofa protiv Rogatice. BIjeljinski košarkaši su, zahvaljujući trijumfu rezultatom 90 – 79, po treći

Na samom početku meča vidjelo se koliki motiv imaju izabranici Igora Mihajlovića. Silovito su krenuli domaći u najvažniju utakmicu ove sezone i to im se veoma brzo isplatilo. Super agresivnom odbranom i izuzetno uspješnim napadačkim akcijama, Radnik je nametnuo tempo koji ne bi mogle da prate ni mnogo ozbiljnije ekipe od njihovih večerašnjih protivnika. Poslije dva i po minuta igre bilo je 11-0 za domaće, na polovini prvog perioda 18-3, da bi rezultat poslije prvihg deset minuta glasio 34-16 u korist Radnika. Sjajni Krajišnik je šutirao trojke 4 od 4 u ovom periodu, Kokoruš je postigao 11 poena, a betonsku ogradu ispod svog koša postavili su Kecman i Mijatović. Fizičku dominaciju domaći pokazuju i u drugoj četvrtini, presing Radnika po cijelom terenu, borba za svaku loptu, a kao rezultat dolazi vođstvo sa 24 poena razlike u jednom trenutku. Ipak, blago spuštanje tempa koriste gosti i zahvaljujući centarskom tandemu, Milidrag-Kovač, održavaju svoju ekipu na “samo” 20 poena razlike. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 55-35 za Radnik.

U istom ritmu nastavljeno je u drugom poluvremenu. Doduše, i Rogatica djeluje malo ozbiljnije u tim momentima, pa dominacija Radnika više nije toliko izražena. Domaći, ipak i dalje vode sa lagodnih 20 poena razlike tokom cijelog perioda, te se u posljednjih deset minuta igre ulazi pri rezultatu 75-55. Nešto slabiji tempo viđen je u četvrtoj četvrtini. Gosti su već vidno umorni, što je Radniku omogućilo nešto ležerniji pristup, a bilo je vremena i prostora za atrakcije. Kao opomena došlo je par vezanih poena sa distance Rističevića i Tošovića, čime Rogatica u jednom tenutku prilazi na 12 poena zaostatka. Bliže gosti nisu mogli, ključne poene ponovo je postigao kapiten Kokoruš, a penal završnica u posljednjem minutu igre bila je više formalnost. Na kraju, 90-79, za pobjedu domaćih i veliko slavlje domaćih igrača i uprave Radnika. Potpuno zazlužen trijumf ubjedljivo najbolje ekipe u prvoligaškoj konkurenciji ove godine stigao je najviše zahvaljujući najboljim strijelcima Radnika tokom cijele sezone. 27 poena Krajišnika, 24 Kokoruša, Mijatović je ubacio 14 poena, a uz nemjerljiv doprinos u reketu pod oba koša, Kecman je postigao i 11 poena. S druge strane, najefikasniji je bio Kovač sa 21 poenom, a Milidrag je ubacio 18.

Veliki uspjeh košarkaša Radnika ispratili su navijači i ljubitelji bijeljinske košarka sa solidno popunjenih tribina OŠ Vuk Karadžić,a na njihovu radost, od naredne godine, u Bijeljini će se ponovo gledati premijerligaška košarka svakog vikenda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )