FOTO: InfoBijeljina

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj sankcionisano je 108 građana zbog nepoštovanja zabrane kretanja za lica sa navršenih 65 godina, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova, po Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije.

Iz Ministarstva unutrašnjih polsova /MUP/ Srpske podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima MUP Srpske izda dozvolu za kretanje.

Poslodavci obrazac potvrde mogu preuzeti na portalu www.vladars.net i www.mup.vladars.net, dok MUP Srpske izdaje dozvolu za kretanje licima koja nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici iskazujući potrebu za nesmetanim kretanjem.

Resorno ministarstvo evidentiralo je i četiri krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Službenici Policijske stanice Zvornik u mjestu Karakaj zatekli su lice čiji su inicijali D.K. iz Zvornika, kojem je izdato Rješenje o kućnoj izolaciji od Jedinice granične policije Klobuk.

Lice D.K. je sprovedeno u karantin u Studentskom domu Karakaj, nakon čega slijedi Izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu.

Službenici Policijske stanice Prnjavor postupili su po aktima Odjeljenja za inspekcijske poslove u kojima je navedeno da lica čiji su inicijali D.L. i B.L, oba iz Prnjavora, nisu u utorak, 24. marta, poštovali mjeru izolacije koja im je naložena Rješenjem, jer prilikom kontrole od komunalnog policajca, nisu pronađeni u kući, a izjavili su da se nalaze u Tržnom centru "Metaleks" Prnjavor.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka se izjasnilo da postoje elementi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Službenici Policijske uprave Gradiška kontrolisali su lice čiji su inicijali G.U.Š. iz Gradiške, kojem je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja, a potom je utvrđeno da je ovom licu od zdravstvenog inspektora u petak, 20. marta izdato Rješenje o samoizolaciji, te prilikom kontrole u srijedu, 25. marta nije pronađeno na kućnoj adresi.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka se izjasnilo da postoje elementi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja bolesti na teritoriji Republike Srpske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )