FOTO: InfoBijeljina

U cilju preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave širenja korona virusa, u svim kazneno-popravnim ustanovama u Republici Srpskoj, za sva osuđena lica, obustavljeno je korištenje pogodnosti van ustanove, radno angažovanje van ustanove, posjete članovima porodice i drugih lica, potvrđeno je za portal InfoBijeljina iz Ministarstva pravde RS.

“Takođe, svim pritvorenim licima obustavljene su posjete članova uže porodice i srodnika, osim posjeta branioca koje su omogućene uz posebne mjere zaštite određene od strane ustanove. Ova odluka biće na snazi do daljnjeg i pratiće uputstva Republičkog štaba za vanredne situacije”, rekao je za portal InfoBijeljina Pero Dunjić, pomoćnik ministra za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija.

Podsjetimo, Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske izdalo je naredbu svim kazneno-popravnim zavodima u Republici Srpskoj, a koja se odnosi na rad za vrijeme vanredne situacije, a koja je u Republici Srpskoj proglašena 16. marta 2020.godine, radi sprečavanja širenja korona virusa.

Ministarstvo pravde Republike Srpske saopštilo je tada da će obavještavati građane i stranke putem medija o daljim naredbama, kao i prestanku ove naredbe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )