FOTO: nezavisne

DOBOJ - Na osnovu rezultata s biračkih mjesta, izgleda da nismo ni sami za sebe glasali, žale se pojedini kandidati iz Doboja za poslanike u Narodnoj skupštini RS, koji se tri dana nakon izbora i dalje bore za glasove, jer su otkrili da na biračkim mjestima gdje su s porodicama obavili građansku dužnost imaju nula glasova.

Sevlid Hurtić, nosilac liste Zajedno za BiH (SDA) za Narodnu skupštinu RS, otkrio je da je njegov glas nestao na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", gdje je zajedno s ocem glasao u nedjelju.

"To je moje biračko mjesto, gdje glasamo ja i moja porodica. Ja sam glasao na tom mjestu, a nema mog glasa. Moj otac je tu glasao sa mnom, imaju potpisi i moj i njegov. Kada su mene pokrali, pitanje je da li su šta drugo?! Ne idem u širinu, da nagađamo ko je još glasao, znači glasali smo ja i otac... Poenta je da sam glasao sam za sebe", priča Hurtić, kojem je svaki glas važan jer bi ga mogao odvesti u skupštinske klupe.

Isti slučaj dogodio se još jednoj kandidatkinji za poslanika, koja je glasala na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Dositej Obradović", a koja je uvidom u izborne rezultate ostala šokirana.

"Od šest sigurnih glasova, jer su tu glasali članovi moje porodice, imam samo dva glasa, to znači da nismo glasali ni ja ni moja djeca, niko drugi. Znači, apsolutno nas nema. U Boljaniću imam sigurnih glasova, potvrđenih, ali u zvaničnim dokumentima nemam nijednog glasa. Znači, nema me, otišli nekom drugom", priča kandidatkinja, koja, iako nezadovoljna, insistira na anonimnosti.

Dok ova kandidatkinja sumnja na unutarpartijsku krađu, Hurtić sumnja da su mu glasovi isparili iz sasvim drugih pobuda te najavljuje da ništa neće prepustiti slučaju i da će tražiti novo brojanje glasova.

"Naš pravni tim je već napisao krivičnu prijavu protiv predsjednika tog biračkog odbora i uputili smo dopis CIK-u za ponovno brojanje, da se utvrdi činjenično stanje. Da se ne bi zataškalo. Ovdje je svjesni atak na SDA i koaliciju 'Zajedno za BiH' da jedan Bošnjak manje bude u Narodnoj skupštini RS", tvrdi Hurtić.

Nenad Paleksić, predsjednik Gradske izborne komisije Doboj, rekao je da ne može komentarisati ovaj slučaj jer odluku o novom brojanju glasova donosi CIK BiH, te dodao da se to čini po utvrđenoj proceduri.

"Nema sada novog brojanja glasova, to ide tek nakon što se objave konačni rezultati izbora", rekao je Paleksić za "Nezavisne".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )