FOTO: null

Salcburg - Dvadesettrogodišnji vozač kamiona porijeklom iz BiH “papreno” je kažnjen u Austriji jer je odjednom napravio čak 17 administrativnih prekršaja.

Njega su u  ranim jutarnjim satima 11. aprila zaustavili službenici pokrajinskog odjeljenja saobraćajne policije Salcburga na kontrolnom punktu Kuhl dok je vozio šleper s poluprikolicom slovenačkih registarskih tablica.

Razlog zaustavljanja bila je prekoračenje brzine jer je 23-godišnji državljanin BiH vozio šleper 94 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h.

Policijski službenici odlučili su se za malo detaljniji pregled vozila i vozača koji ih je skoro šokirao. Ustanovili su da je teret u šleperu – 22,3 tone krompira – bio potpuno neosiguran.

To nije sve, pokazalo se da mladić ima dvije čipovane vozačke karte koje su obavezne za profesionalne vozače. Dvije karte vozač iz BiH je naizmjenično koristio kako bi prikrio zakonom propisani ritam vožnje i obaveznih odmora.

Na kraju je zaradio prijavu zbog ukupno 17 administrativnih prekršaja! Morao je da položi sigurnosni depozit od 4.000 evra, a druga vozačka kartica mu je oduzeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )