FOTO: Nezavisne

Sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Turčinov naveo je koje prednosti Rusija stiče izgradnjom Krimskog mosta.

Prema njegovim riječima, na poluostrvu je došlo do znatnog povećanja broja vojnih odreda Crnomorske flote, a Rusija je uspjela da stvori moćnu vojnu infrastrukturu duž ukrajinske granice.

"Vrlo je opasno to što podizanje Krimskog mosta omogućava znatno brže povećavanje vojnog kontingenta smještenog na Krimu", naveo je Turčinov.

U posljednje vrijeme Kijev ne može da zauzme jedinstven stav o pitanju Krimskog mosta.

Stalni predstavnik predsjednika Ukrajine na Krimu Boris Babin govorio je o negativnim posljedicama izgradnje mosta i problemima koje, navodno, ima Rusija s trgovačkim brodovima.

Poslanik Vrhovne rade Igor Mosijčuk izjavio je da smatra da je neophodno uništiti Krimski most, a njegov kolega Refat Čubarov je nedugo zatim izjavio da most treba predati Ukrajini u svojstvu kontribucije.

Most ka Krimu iz Krasnodarskog kraja je najduži most u Rusiji, dugačak 19 kilometara. Automobilski saobraćaj na mostu je već otvoren, a vozovi bi trebalo da krenu 2019. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )