FOTO: online.csp.edu / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

U čuvenoj knjizi „Uticaj u teoriji i praksi” Robert Čaldini opisuje način na koji se industrija igračaka bori protiv naglog pada prodaje koji se po pravilu javlja od druge polovine januara kada prođu praznici i prestane masovno kupovanje poklona. Postavili su pred marketinške stručnjake cilj: održati prodaju u ovom periodu!

Proučavajući potrošačku populaciju, našli su sjajno, ali ne i moralno ispravno rješenje. Naime, nekoliko sedmica prije Božića počela je agresivna medijska kampanja u kojoj je reklamirana igračka koju bi svako dijete poželjelo. Nije bilo dječije emisije koja u reklamnom bloku nije prikazala upravo tu igračku. Naravno, djeca su preklinjala roditelje da im kupe baš nju i roditelju su pristajali, obećavajući da će ispuniti dječiju želju.

Međutim, kako se Božić bližio postajalo je jasnije da je igračku veoma teško naći. Roditelji su išli od jedne do druge prodavnice, ali u svakoj bi im bilo rečeno da je pomenuta igračka rasprodata i da ne znaju kada će stići nova pošiljka. Snalažljiviji i imućniji su plaćali i nekoliko puta veću cijenu da bi otkupili igračku od onih malobrojnih srećnika koji su je našli. Ostali bi kupili neku drugu igračku djeci uz osjećaj krivice za neispunjeno obećanje .

Trik je bio u tome da je fabrika igračaka platila veliku reklamnu kampanju, ali je u prodavnice poslala samo mali broj reklamiranih igračaka pa su roditelji kupovali druge, često skuplje, kako bi se opravdali pred djecom. Zatim na red dolazi i završni dio plana: reklamirane igračke su poslate u prodavnice tek u drugoj polovini januara, kada prodaja obično opada. Djeca su odmah podsjećala roditelje na dato obećanje, roditelji su bez pogovora kupovali igračku, a industrija igračaka je zadovoljno trljala ruke jer je imala zadovoljavajući nivo prodaje i poslije praznika.

Robert Čaldini ovim primjerom skreće pažnju čitaocima na manipulacije koje marketing i mediji masovno vrše, tako kontrolišući i usmjeravajući ljudsko ponašanje. Ukoliko želite da otkrijete kako se takve stvari rade, preporučujemo da pročitate Čaldinijevu knjigu „Uticaj u teoriji i praksi”.

 

D. P.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )