FOTO: null

U organizaciji Gradske uprave Grada Bijeljina i Ministarstva pravde BiH danas je u Bijeljini održan Info dan o programu „Evropa za građane“, na kojem su predstavnici nevladinih organizacija, javnih ustanova i preduzeća, kao i drugi potencijalni aplikanti

Predstavljajući mogućnosti Programa, Goran Kučera, stručni savjetnik za razvoj civilnog društva u Ministarstvu pravde BiH, istakao je da će u okviru današnje radionice predstavnici organizacija civilnog društva i javnih ustanova, imati priliku da nauče kako da pripreme projektne prijedloge u okviru Programa, kako bi bili konkurenti sa ostalim aplikantima i dobili sredstva za svoje projekte.

Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u Gradskoj upravi, naglasila je da se Info dan drugi put organizuje u Bijeljini, a u planu je da se počne održavati jednom mjesečno.

–  U cilju razvoja našeg Grada nastojaćemo da lokalne partnere redovno informišemo o dostupnim fondovima EU, odnosno postojećim programima i načinima na koji mogu doći do eksternih izvora finansiranja, kako bi realizovali svoje projekte – istakla je Todorovićeva.

U novembru 2015. godine BiH je potpisala Sporazum o učestvovanju u programu „Evropa za građane“ za period o 2014-2020. godine, čiji je ukupan budžet 184 miliona evra. Programom je predviđeno finansiranje projekata koji, prije svega, promovišu evropske vrijednosti, jačaju evropski identitet i doprinose povezivanju građana EU i građana zemalja koje su članice Programa ali nisu članice EU.

Gradska uprava Grada Bijeljina organizovaće 18. maja 2016. godine, treći po redu, Info dan za EU program „ERASMUS +“ u okviru kojeg se finansiraju projekti iz oblasti obrazovanja, sporta i omladinske politike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )