FOTO: banjaluka.com

S obzirom na to da je nošenje zaštitnih maski obvezno u javnom prevozu i u zatvorenim prostorima, došlo je do promjene rutine šminkanja, pa se sve veći naglasak stavlja na oči, jake sjenke i ajlajnere za oči.

Ipak, ako se i dalje ne želite odreći omiljenog karmina jer masku nosite, recimo, samo u marketu ili dok se vozite javnim prevozom, dobro je usvojiti nekoliko savjeta o tome kako da karmin na usnama bude što postojaniji i da što duže traje ispod zaštitne maske za lice.

Prije nanošenja karmina za usne, važno ih je pripremiti, odnosno napraviti dobar piling usana kako bi bile glatke i hidrirane. Ako su usne suve i ispucale, ruž na njima neće niti lijepo izgledati niti dugo trajati, pa je eksfolijacija prvi i nezaobilazan korak.

Nakon pilinga, vrijeme je za pronalazak karmina koji ima dugotrajnu formulu, a prije nanošenja karmina, na usne možete staviti prajmer, a zatim olovku preko usana kako biste bili sigurni da će ruž na usnama trajati što duže.

Kad je riječ o vrsti karmina, najbolje je odabrati mat teksture, kao i jako pigmentirane karmine, ali pritom treba pripaziti da su karmini dovoljno hranjivi kako se usne ne bi isušile.

Kad pronađete karmin, vrijeme je za njegovo nanošenje, koje je najbolje izvesti koristeći četkicu jer je najpreciznija. Uvijek je dobro nositi četkicu u torbici kako biste mogli popraviti karmin na usnama nakon jela i pića.

Nakon što ste nanijeli karmin, na usne stavite "setting spray" koji će se pobrinuti da šminka na licu što duže ostane svježa i "na mjestu", čak i ispod zaštitne maske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )