FOTO: novosti.rs

Ne računa se svuda datum rođenja onog dana kada je dijete došlo na svijet niti kada je začeto, već od trenutka kada je bilo misao u maminom umu. Tako stvari stoje kod jednog afričkog plemena.

Ne računa se svuda datum rođenja onog dana kada je dijete došlo na svijet niti kada je začeto, već od trenutka kada je bilo misao u maminom umu. Tako stvari stoje kod jednog afričkog plemena. Kada žena odluči da se ostvari u ovoj ulozi, ona sjedi ispod drveta, sama, sve dok ne čuje pjesmu djeteta koje želi da dođe. Tada se vraća muškarcu koji će biti otac i uči ga pjesmicu, koju će zajedno pjevati dok vode ljubav, kao način da prizovu dijete.

Kada zatrudni, majka uči babice i druge stare žene u selu da pjevaju tu rimu, da bi se orila kada se dijete rodi. Ako mališan nekada padne, ili povrijedi koljeno, neko će ga podići i otpjevati mu je. U slučaju da ikada počini zločin ili neprihvatljiv društveni čin, pozovu ga u centar i svi ljudi iz zajednice ga okruže. Zatim mu pjevaju tu pjesmu, kako bi se pokajalo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )