FOTO: Glas Srpske

Dres Real Madrida je privilegija, ali sa sobom nosi nevjerovatan pritisak. Svi drugi klubovi na svijetu mogu da podnesu period adaptacije novog igrača, ali se u Realu od pojačanja očekuje da od početka doprinose ekipi.

Od momenta kada je stavio paraf na ugovor sa “kraljevskim klubom” nevjerovatan teret na leđima osjeća srpski napadač Luka Jović. Iako je potpisao ugovor na pet godina, iz kojeg se može zaključiti da je projekat za budućnost kluba, mladi golgeter već poslije dva mjeseca trpi velike kritike u Španiji.

Treći put ove sezone Luka je bio starter. Trener Zinedin Zidan dao mu je priliku od prvog minuta protiv Majorke, ali se taj potez nije pokazao kao dobar. Real je izgubio, a Jović je prikazao blijedu partiju za 66 minuta na terenu.

Na ruku mu ne ide ni veoma loša forma ekipe, niti sitni problemi sa povredama, a najmanje tenzija u nacionalnom timu gdje je ušao u sukob sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem.

Nakon Edena Azara Španci su se okomili na momka iz Bijeljine. To je potpuno logično, jer skupo plaćeni fudbaleri su prvi na udaru u velikim klubovima, kada stvari ne idu zamišljenim tokom. Real posrće na startu sezone, ne ide mu bajno u Ligi šampiona, ni u domaćoj La ligi. Srećom po Madriđane, ni najveći rival Barselona ne blista.

Jedni druge prate kiksevima, a Zidan se vjerovatno preispituje zašto se vraćao na klupu tima poslije tri uzastopne evropske krune. Sada je ponovo na istom mjestu, ali na vreloj klupi, jer na neki način sprovodi smjenu generacija i pravi novu konstrukciju tima. Prema njegovoj viziji, dio tog projekta je Jović.

Za sada Srbin nije prikazao raskošan talenat u kojem su uživali fudbalski fanovi u Frankfurtu. Real je najveći klub na svijetu i kao takav je progutao mnoge talente. Nije lako izboriti se sa pritiskom koji postaje sve teži. Španski novinari koji prate Real potrudili su se da prikažu koliko je slabu utakmicu odigrao Jović na Balearima.

- Statistika ne laže. Pokazuje da je Srbin najmanje učestvovao u igri. Dodirnuo je loptu samo 25 puta, a imao je najmanje dodavanja na utakmici, tek 12. Kao napadač nije dao nikakav doprinos, nije imao kontakt sa loptom u kaznenom prostoru Majorke. Luka nijednom nije šutirao ka golu. Praktično nije postojao - piše u tekstu španske “Marke”.

Podršku svom igraču dao je francuski trener, koji ipak ima više strpljenja od “sedme sile”. Ko bolje od Zidana zna kako stvari funkcionišu u klubu i oko njega? I sam je nedavno bio na optuženičkoj klupi, mediji su ga smjenjivali i kao da su zaboravili sve stvari koje je uradio ka trener Reala. Zato je svjestan koliko je teško njegovim novajlijama u ovom trenutku.

- Luka je dobar igrač. Dobijaće više prostora u nastavku sezone. Iako nije mnogo igrao do sada, njegovo samopouzdanje nije poljuljano. Bolji je nego na početku, uči jezik i sve bolje govori španski. Vjerujem u njega, on je važan fudbaler za ovu ekipu - rekao je Zidan.

Real poslije devet odigranih utakmica ima samo 18 bodova. Madriđani su prvi put poraženi u ovoj sezoni La lige, ali već imaju tri remija, koja nije kaznila Barselona.

Katalonci su izbili na čelo tabele pobjedom protiv Eibara, ali daleko od toga da su u formi koja bi im garantovala miran nastavak borbe na tri fronta. Novi kiks upisao je Atletiko Madrid, koji je remizirao se Valensijom.

Rezultati i strijelci devetog kola: Granada - Osasuna 1:0 (Duarte 38), Eibar - Barselona 0:3 (Grizman 13, Mesi 58, Suarez 66), Atletiko M. Valensija 1:1 (Kosta 36. penal - Pareho 82), Hetafe - Leganes 2:0 (Anhel 64, 84), Majorka - Real M. 1:0 (Lago Žunior 7), Alaves - Selta 2:0 (Magaljan 50, Perez 80), Real S. - Betis ***. Sinoć: Espanjol - Viljareal, Bilbao - Valjadolid, Sevilja - Levante.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )