FOTO: null

Jovana Živanović, učenica trećeg razreda Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini i član pjesničke radionice Narodne biblioteke "Filip Višnjić", dobitnik je glavne nagrade 5. međunarodnog festivala poezije mladih pjesnika "Mašta i snovi", koji je odr

Jovanina pjesma pod nazivom "Tugitis elefantus" proglašena je za najbolju u konkurenciji 2.357 pjesama iz šest zemalja na festivalu, koji organizuje Centar za kulturu "Sirmiumart" pod pokroviteljstvom grada Sremska Mitrovica. 

Glavnu nagradu festivala, turističko putovanje u Grčku ili Tursku u trajanju od sedam dana, Jovani je uručio predstavnik Turističke agencije "Uno travel" iz Sremske Mitrovice. 

Pohvalu je dobila i Anja Klašnja, učenica drugog razreda Osnovne škole "Dvorovi" koja je, takođe, član pjesničke radionice bijeljinske biblioteke, dok je Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina dobila pohvalu za poseban doprinos ovogodišnjem festivalu. 

Nagrade najboljim pjesnicima uručene su u petak, 8. maja, na svečanosti u Centru za kulturu "Sirmiumart" u Sremskoj Mitrovici. 

Nagrade "Sunčani sat" za afirmaciju stvaralaštva mladih pjesnika uručene su Milomiru Kragoviću, uredniku izdavačke djelatnosti "Večernjih novosti", Vesni Vukajlović, urednici Dečijeg programa Televizije Vojvodina i Melaniji Rimar, urednici časopisa za decu na rusinskom "Zaharadka". 

Nagradu je dobio i Aleksandar Krstajić - jedan od osnivača festivala "Mašta i snovi".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )