FOTO: null

Na području Bijeljine ima oko 40 obilježenih parking mjesta za osobe sa invaliditetom uključujući i mjesta javnih institucija i tržnih centara.

Nerijetko se dešava da ova mjesta zauzmu bahati vozači i na taj način dodatno otežavaju i onako težak položaj lica sa invaliditetom u saobraćaju, što bi uskoro trebalo da se promijeni.

Naime, novim pravilnikom o obilježavaju parking mjesta za osobe sa invaliditetom koji je PS BiH usvojila u decembru prošle godine predviđen je novi način obilježavanja tih parking mjesta i grupe koje mogu dobiti tzv. znak pristupačnosti.

Od sada će uz karakterističan znak koji obilježava parking za osobe sa invaliditetom stajati i znak za specijalizovano vozilo pauk, kao i broj službe, a parkiranje na ova mjesta bez znaka pristupačnosti tretira se kao saobraćajni prekršaj.

Lica sa invaliditetom koja već posjeduju parking oznake imaju rok do kraja maja da podnesu zahtjev za zamjenu, a oni koji ih nisu dobili zahtjev mogu predati u CJB Bijeljina.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )