FOTO: srpskainfo.com

Ostrvska država u Karipskom moru Komonvelt Dominika, suspendovala je odluku o priznanju samoproglašenog Kosova, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je istakao da je to osma po redu zemlja koja više ne priznaje samoproglašeno Kosovo kao nezavisnu državu.

Dačić je naveo da je dobio i zvaničnu notu od Ministarstva spoljnih poslova Komonvelta Dominike gdje se jasno i precizno navodi da je Vlada te države preispitala svoju prethodnu odluku i suspendovala je.

– Jasno i precizno piše da Vlada Komonvelta Dominike daje prednost dijalogu, da će poštovati sve ono do čega strane u dijalogu dođu kao rezultat dogovora, da u međuvremenu suspenduje svoju poziciju o priznanju Kosova kao nezavisne države čekajući kraj dijaloga – rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je ocijenio da je ovo još jedan veliki uspjeh Srbije i naveo da Srbija razgovara sa nizom zemalja “u vezi sa njihovim prethodnim odlukama o statusu Kosova i Metohije”.

Priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova do sada su povukle i Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )