FOTO: InfoBijeljina

Odbornici gradskog parlamenta danas su izglasali odluku po kojoj će građani Bijeljine u narednom periodu plaćati za 10% veću cijenu odvoza smeća.

Ova odluka donesena je nakon što je preduzeće „Eko-dep“ iz Bijeljine uputilo zahtjev za povećanje naplate odlaganja smeća od firme „Komunalac“ sa 40 na 50 KM. 
Automatski je i “Komunalac“ uputio zahtjev Skupštini grada da donese odluku o povećanju odvoza smeća od građana.

Prvobitno je bilo planirano da se cijena odvoza smeća poveća za 25%, te potom da ona bude 20% i da solidarno, po pola, ove troškove snose Grad i mještani Bijeljine, ali je na kraju ipak odlučeno da se samo građanima poveća cijena. 

Ova odluka izazvala je brojne rekacije, posebno opozicionih odbornika, koji su bili protiv ove odluke, obrazlažući svoj stav da ovo nije riješenje za problem preduzeća „Eko-dep“. Problem ove firme prisutan je od samog osnivanja i očigledno da ovakvom mjerom se neće riješiti opstanak „Eko-depa“.

Da podsjetimo prilikom osnivanja projektovano je da će se na ovu deponiju dovoziti 70.000 tona smeća i tada bi preduzeće imalo svoju ekonomsku opravdanost. Međutim, trenutno se na deponiju dovozi oko 30.000 tona i ako se nešto pod hitno ne riješi, veoma brzo ćemo imati novo poskupljenje ili će deponija morati da zaustavi svoj rad.

 

D. T.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )