FOTO: null

Dječak sa područja koje pokriva Policijska uprava Bijeljina još jedan je slučaj koji je instalirao aplikaciju “Plavi kit” na svoj telefon zabilježen u BiH, saznaje portal InfoBijeljina.

Na svu sreću, dječak je samo istraživao kako se pomenuta igrica pokreće.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su nakon saznanja i prijave, otkrili da je dječak samo instalirao igricu, te je nije pokušavao igrati.

"Dječak je instalirao pomenutu aplikaciju, nije je igrao. U telefonu je pronađeno da je dječak pregledao snimke po YouTube-u, kako bi saznao da pokrene aplikaciju “Plavi kit”. Ovom prilikom apelujemo na sve roditelje da, ukoliko primjete bilo šta vezano za ovu igicu, odmah prijave nadležnim organima", rečeno je za InfoBijeljina u policiji. 

U okviru navedenih preventivno-edukativnih aktivnosti MUP RS sprovodi edukovanje učenika, a akcenat je na predupređivanju bezbjednosno-rizičnog ponašanja učenika na društvenim mrežama.

Osnovni cilj preventivnih aktivnosti jeste upoznavanje ciljne populacije sa određenim bezbjednosno-rizičnim oblicima ponašanja, oblicima ispoljavanja negativnosti prema učenicima, te načinima adekvatnog i afirmativnog reagovanja na te negativnosti.

Učenicima se na predavanjima posebna pažnja daje oko opasnosti koje poslednjih dana upravo nosi aplikacija “Plavi kit“. 

Opasna igrica “Plavi kit” nakon što je aktiviraju tjera djecu da ispunjavaju različite izazove, između ostalog i da sebi nanose povrede, a na samom kraju igrice od djece se traži da počine samoubistvo.

Da bi ispunila što se od njih traži, djeca su izložena ucjenama, a najčešće im se prijeti ubistvom članova porodice.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )