FOTO: null

Bijeljina - S obzirom na to da Bijeljina ima sve više stanovnika, a samim tim i vozila, do kraja godine u ovom gradu treba da niknu još dva kružna toka, zahvaljujući kojima će saobraćajne gužve biti smanjene.

Dugačke kolone vozila na takozvanoj raskrsnici "Bled" trebalo bi da postanu prošlost, jer je ovdje planirana gradnja kružnog toka.

Problem usporenog odvijanja saobraća biće riješen i između ulica 27. marta, Nikole Tesle, Srpske vojske i Žrtava fašističkog terora, a idejno rješenje za ovu kružnu raskrsnicu već je urađeno.

- Ulica Srpske vojske, koja obuhvata i dio ove raskrsnice, je magistralnog karaktera i dio je puta Bijeljina - Janja (Zvornik). Stečeni su uslovi za izmjene saobraćaja, jer sada postoji i treći krak obilaznice oko Bijeljine, pa je teretni saobraćaj preusmjeren na ovu saobraćajnicu - rekao je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove grada Bijeljina Tomica Stojanović.

Prema njegovim riječima, planirano je da se i raskrsnica kod Željezničke stanice takođe pretvori u kružni tok.

On je naveo i da će doći do izmjena u dijelovima ulica Žrtava fašističkog terora i Potporučnika Smajića tokom izvođenja radova.

- Jednosmjerni tokovi ulica neće biti od "Bleda" ka ulici Kneza Miloša, nego će biti okrenuti u suprotnom pravcu. Takođe, i u ulici Potporučnika Smajića saobraćaj će biti okrenut u kontra pravac od sadašnjeg - rekao je Stojanović.

Prednost ovog načina regulisanja saobraćaja grad Bijeljina je prepoznao prije nekoliko godina, pa je ovo jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja trenutno ima 11 kružnih raskrsnica u gradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )