FOTO: null

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH dogovoreno je da se proglasi Dan žalosti, rekao je Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane BiH.

U toku su aktivnosti na pripremi organizacije ukopa Armina Salkića i Nedeljka Radića, ubijenih u jučerašnjem terorističkom aktu, koji je u Sarajevu izveo Enes Omeragić.

"Sinoć smo posjetili porodice ubijenih u Vogošći i Vitezu. Sinoć i rano jutros održan je sastanak u zajedničkom štabu, podnijeli smo zahtjev državnom tužuilaštvu da se vojska uključi u proces istrage a povećan je i stepen vojne pripravnosti na svim lokacijama", istakao je Jerinić na vanrednoj press konferenciji Ministarstva odbrane BiH.

Dodaje da su aktivnosti na pripremi organizacije sahrane ubijenih u toku.

"Proces istražnih radnji preuzeo je kantonalni tužilac. Kompletan slučaj su preuzeli Tužilaštvo BiH i SIPA tako da ćemo imati dodatne informacije. Civilna policija je osiguravala mjesto događaja, što nam je otežavalo praćenje situacije. Iako su OS BiH tek oko ponoći dobili zvanične podatke, smatramo da je to veliki propust jer čim su porodice došle na lice mjesta morali smo naknadno da odemo radi potvrde", naveo je Jerinić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )