FOTO: null

Petnaestogodišnja Jelena Vasiljević iz Bijeljine pobijedila je danas u ženskoj konkurenciji u ,,Trci zadovoljstva,, na prestižnom 20. Dunavskom polumaratonu, dok je Nikola Stjepić, takođe, iz Bijeljine, bio treći u istoj trci u muškoj kategoriji.

Vasiljevićeva, iz Atletsko-rekreativnog kluba "Akademac" Bijeljina i učenik prvog razreda bijeljinske Srednje ekonomske škole, bila je najbrža u ženskoj konkurenciji među 66 učesnika u "Trci zadovoljstva", dužine 4,5 kilometra, koju je prešla za 21 minut i 35 sekundi. 

Stjepić, koji trči za klub "Bijeljina trči rekreativno", bio je treći u muškoj konkurenciji, sa vremenom 17 minuta i 53 sekunde. 

Jubilarni Dunavski polumaraton, u okviru kojeg je danas održano Prvenstvo Balkana u polumaratonu i Otvoreno prvenstvo Vojvodine za veterane, u svim kategorijama okupio je oko 500 takmičara iz Srbije, BiH, Hrvatske, Turske i drugih zemalja, od kojih oko 50 iz Bijeljine. 

Na trci polumaraton /21,2 kilometara/ Branislav Lazić iz Bijeljine osvojio je treće mjesto u kategoriji muškaraca iznad 40 godina, odnosno 29. mjesto u ukupnom plasmanu sa vremenom jedan sat 22 minute i 58 sekundi. 

Pobjednik ove trke bio je Demir Medeni iz Turske koji je dionicu dužine 21,2 kilometara istrčao za sat, šest minuta i 55 sekundi. 

Dunavski polumaraton održan je u organizaciji Atletskog saveza Srbije, a organizator trke Goran Čegar istakao je da je ove godine nastupio rekordan broj takmičara. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )