FOTO: InfoBijeljina.com / Facebook

Košarkaš Dejan Jeftić iz Bijeljine potpisao jednogodišnji ugovor za sarajevsku Bosnu Royal.

Prošlu sezonu Jeftić je branio boje KK Slavia Žilina iz Slovačke.

„Bilo je neizvjesno da li će klub nastupati u premijer ligi, ali je u poslednji čas Grad Sarajevo stao iza kluba i finansijskom podrškom omogućio nastup. Smatram da sam donio dobru odluku, jer je KK Bosna klub sa tradiciom i bogatom istorijom. Zadovoljan sam uslovima i pregovori nisu trajali dugo. Srećan sam što ću posle 10 godina ponovo igrati domaće prvenstvo u BiH“, izjavio je za InfoBijeljina Dejan Jeftić. 

BASKET Le Bosnien Dejan Jeftic, 8e et dernière recrue de Boulogne

Dodaje da je klub za jako kratko vrijeme sastavio ekipu. 

„Smatram da na dosadašnju ekipu sa mladim i talentovanim igračima i par iskusnih igrača možemo ostvariti ciljeve koje je klub zacrtao. Sezona je počela ovog vikenda, tako da nećemo imati puno vremena za uigravanje jer nas u srijedu očekuje prva utakmica. Sigurno da je korona virus uticao na formu svih igrača. Ja sam se trudio da održim formu tokom čitave ljetne pauze, a uspio sam trenirajući sa ekipom KK Radnika iz Bijeljine i kondicionim trenerom Savom Rikićem, sa kojim imam saradnju već duži niz godina“, dodao je Jeftić. 

Karijeru je počeo u omladinskim selekcijama KK Radnik, sa kojima je ostvario zapažen rezultat kao juniorski prvak BiH 2007. godine. Seniorsku košarku je nastavio u KK Sloboda Tuzla, gdje je proveo četiri godine.

SBL - Prvou zahraničnou posilou Žiliny je Dejan Jeftič

Nakon toga nastupa njegova internacionalna karijera gdje je igrao za klubove u Švedskoj, Sloveniji, Srbiji, Turskoj, Austriji, Iranu, Švajcarskoj, Gruziji, a prošlu sezonu je završio u Slovačkoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )