FOTO: null

Crvena zvezda je poražena na startu grupne faze Lige Evrope. Beograđani su pružili dobar meč, ali je na kraju Hofenhajm slavio 2:0.

 

 

Trener beogradskog tima na početku je čestitao svojim fudbalerima.

-Poraz boli, ali to su utakmice u Evropi, gdje sekund može da odluči na čiju stranu će meč da prevagne. Sudija je mogao da svira faul, možda i nije bio, sa strane je delovalo tako. Iz tog prekršaja smo primili gol i utakmica je otišla u njihovu korist. Žao mi je zbog toga jer je Crvena zvezda izgledala mnogo dobro na terenu. Imali smo naše šanse, ali kada napraviš tri ili četiri prilike, onda moraš da ih iskoristiš. Na dobrom smo putu. Još jednom, bili smo odlični – počeo je Stanković.

Pun pohvala za mlade igrače kojima je ovo bilo „vatreno krštenje“ u Evropi bio je Stanković.

– Prezadovoljan sam kako su odigrali. Počev od Erakovića i Nikolića, pa do Petrovića koji je ušao u drugom poluvremenu. Ne treba da brinemo za budućnost, jer smo dobili pravog štopera u liku Erakovića. Ne bi ni on bio dobar, da ostali nisu bili odlični. Prvi put smo igrali sa tri igrača u odbrani, nismo imali mnogo vremena da to spremimo, ali sam zadovoljan kako smo izgledali na terenu. Nije bilo fudbalera koji je loše odigrao večeras i zaista ne može nikom da se prigovori. To su mečevi koji se lome u sekundi i žao mi je što smo izgubili, ali ćemo nastaviti da radimo i nećemo odustati od cilja.

Šef stručnog štaba je zaradio isključenje poslije prvog gola, a objasnio je šta se zapravo dogodilo.

– Prvi put sam bio opomenut zbog klupe, a drugi put sam mirno i bez uvreda pitao zašto nije svirao faul i dobio sam crveni karton. Nije lijep primjer, ali nisam ništa loše uradio. Žao mi je što sam ostavio ekipu, ali to je bila reakcija na nesvirani faul.

Stanković smatra da je pristup ključan i za dalje duele u Ligi Evrope.

– Jedva čekam utakmicu na Marakani. Sa ovakvim pristupom, odnosnom i borbom, Crvena zvezda može da očekuje da uzme bodove od sljedećeg protivnika, to je sigurno. Igra protiv Hofenhajma je vodilja kako treba da nastavimo da djelujemo u Evropi. Nemamo čega da se stidimo, naprotiv, treba da budemo još snažniji, energičniji i da verujemo. Nema razloga da odustajemo, momački smo odigrali. Pobjeda Libereca nad Gentom samo pokazuje da je grupa uravnotežena i da svako svakog može da dobije. Nadam se da će naše naredne utakmice to pokazati – podvukao je Stanković. 

Sa trenerom se slaže i Miloš Degenek

-U prvom poluvremenu smo bili izuzetno opasni, imali smo tri ozbiljne prilike. Potom u drugom poluvremenu, Sanogo dva puta sam, sa pet metara proba glavom. Bili smo opasni, ali nas je presjekao incident kod prvog gola rekao je Degenek za RTS.

Zvezdin štoper ističe da ne zna da li je faul prethodio prvom golu, ali da je zadovoljan načinom na koji je predstavljena Zvezda.

 -Da li je bio faul ili ne, ja ne znam. Drugi gol je potom jeftino primljen, kada su svi krenuli u napad. Predstavili smo Zvezdu u dobrom svjetlu i žao mi je što nismo izvukli bod- zaključuje Degenek.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )