FOTO: shutterstock

Za mir i red na ulicama tu je policija, a za mir i red u kući može da posluži i policijska torta.

Sastojci za koru:

4 jaja

24 kašike brašna

24 kašike šećera

24 kašike mlIJeka

1 prašak za pecivo

Za fil:

1 litar mlijeka

18 kašika šećera

250 grama margarina

350 grama mlJevenih oraha

200 grama bijele čokolade

150 grama čokolade za kuvanje 

Način pripreme:

Odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca stavimo u sud za mućenje, a žumanca u veći sud. Mikserom mutimo bjelanca dok ne dobiju potrebnu čvrstinu. Zatim mikserom mutimo žumanca i dodajemo šećer, mlijeko, brašno i prašak za pecivo.

Kada se sastojci sjedine dodamo izmućena bJelanca i miješamo varjačom dok se smJesa ne sjedini. Tijesto nanesemo u dva okrugla kalupa za pečenje obložena pek papirom. Pečemo 35 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

Pripremamo fil tako što u šerpu sipamo mlijeko, i dodamo margarin i šećer. Čokoladu za kuvanje i 100 grama bijele čokolade izlomimo na parčiće, dodamo u šerpu i miješamo varjačom.

Izvadimo patišpanj iz kalupa i odstranimo papire. Jedan okrugli kalup obložimo aluminijumskom folijom. U šerpu na šporetu dodamo mljevene orahe i promiješamo, pa sklonimo sa vatre.

Patišpanje isječemo na po dvije jednake kore, tako da se dobiju četiri. Prvu koru stavimo u kalup obložen folijom. Na koru nanesemo dvije kutlače vrelog fila. Naizmjenično ređamo kore i svaku prelijemo filom, pa i poslednju koru prelijemo filom.

Stavimo kalup u frižider da se torta ohladi. Preostalih 100 grama bijele čokolade izlomimo na parčiće i stavimo u šerpicu na šporetu da se rastopi sa malo ulja. Prohlađenu rastopljenu bijelu čokoladu nanesemo na ohlađenu tortu u kalupu. Odstranimo stranice kalupa i otvorimo foliju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )