FOTO: null

Savjet ministara BiH je usvojio Informaciju Ministarstva komunikacija i saobraćaja o mogućnostima prelaska sa standarda DVB-T na standard DVB-T2 i drugim aktivnostima u postupku realizacije procesa digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni

Javni radiotelevizijski servisi u BiH će biti zadužieni da izvrše potrebne izmjene u cilju prilagođavanja projektne dokumentacija, u skladu sa promjenom standarda.

Regulatorna agencija za komunikacije treba da donese odluku o korištenju MUX-A za potrebe zemaljskog digitalnog emitovanja u BiH, za naredni period, kojom će se definisati upotreba MUX-A za Javne radiotelevizijske servise u BiH i komercijalne RTV stanice u BiH.

Ministarstvo komunikacija i saobraćaja je zaduženo da pripremi i Savjetu ministara dostavi Prijedlog odluke o dodjeli MUX_B Javnim radiotelevizijskim servisima BiH, kako bi se osigurali potrebni kapaciteti i zadovoljili standardi signala u EU za Javne radiotelevizijske servise u BiH i komercijalne RTV stanice u BiH.

Takođe je zadužen Odbor sistema Javnih radiotelevizijskih servisa u BiH da u roku od 30 dana registruje mrežnog operatera MUX-A i MUX-B.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )