FOTO: null

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je korisnike porodične penzije da najkasnije do 25. oktobra dostave potvrdu o redovnom školovanju.

Ovu potvrdu dostavljaju studenti dobi od 19 do 26 godina koji primaju porodičnu penziju. U penzijskom fondu Srpske ima 4.264 ovih korisnika. 

Fond je pozvao korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školske potvrde u najbližu poslovnicu Fonda PIO za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, da bi isplata penzije mogla biti nastavljena nesmetano. 

U saopštenju se navodi da su o obavezi dostavljanja potvrde o školovanju korisnici porodične penzije na redovnom školovanju obaviješteni i pisanom porukom na čeku za isplatu penzije za avgust i septembar. 

U slučaju nedostavljanja potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku smatra se da dijete-korisnik porodične penzije više nije na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate. 

Iz Fonda napominju da će, u okviru zakonskog postupanja i sprovođenja trajne akcije "Stop prevarama do penzije pošteno", dostavljene školske potvrde provjeriti kod škola ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )