FOTO: pixabay

Neke proizvode treba baciti čim se pojave promjene na njima, kao što su jogurt ili sir, dok neki, iako im se rok isteka bliži, još mogu imati drugu ulogu.

Mlijeko
Mlijeko kojem je istekao rok je odličan za biljke, pun je vitamina i minerala i odlično će poslužiti za fertilizaciju biljaka. Takođe, može se koristiti i u njezi kože jer će je nahraniti i njegovati i vratiti prirodni pH.

Riža
Riža je odlična u borbi protiv boli. Potrebno ju je staviti u pamučnu krpu ili prozračnu platnenu vrećicu i staviti je u mikrovalnu pećicu na nekoliko minuta, a rezultat je topla obloga koja se onda može staviti na bolno mjesto kako bi ga opustilo.

Rice, Food, Healthy, Cuisine, Meal

Osim toga, riža odlično skuplja vlagu pa se može staviti i u sol ili poslužiti za spašavanje mobilnog koji je pao u vodu.

Hljeb
Stari hljeb koji se stvrdnuo može se vrlo lagano pretvoriti u krušne mrvice ili se od njega mogu napraviti knedle od hljeba.

Bread, Roll, Eat, Food, Breakfast

Jaja
Čim su jaja malo starija potrebno ih je izbaciti iz upotrebe, ali zato se mogu koristiti za kosu. Naime, maska za kosu od jaja i vode vratiće joj sjaj i nahraniti je, piše Večernji list. 

Egg, Ingredient, Baking, Cooking, Food

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )