FOTO: null

Igor Bošnjak, Ninoslav Kovačević, Nikola Kekerović, Mladen Miljanović, Radenko Milak, Borjana Mrđa, Mila Panić, Selma Selman, Saša Tatić i grupa "Tač.ka" autori su čija djela čine izložbu "Contemporary Thesaurus", koja će sutra u 19 časova biti otvorena u

Izložba je autorski projekat MSU RS, organizovan povodom 45 godina ove institucije, a koncepciju iste osmislila je kustoskinja Žana Vukičević. Zajedno s kolegama ona je napravila novi presjek savremene vizuelne umjetnosti u Republici Srpskoj, bavila se aktuelnim pojavama, medijskim osobenostima i teorijskom genezom savremene umjetničke scene tokom posljednjih godina. Učesnici izložbe, po njenom mišljenju, svojim aktivnim i intenzivnim prisustvom detektovani su kao vodeći nosioci savremene umjetničke scene ovih prostora.

"Koncepcijska osnova izložbe na poseban i inovativan način povezana je s izgubljenim crtežima Ismara Mujezinovića koji su činili integralni dio spomeničke cjeline, umjetnika Antuna Augustinčića, posvećene palim Krajišnicima na Banj brdu, popularnoj rekreativnoj zoni grada Banjaluka", poručili su iz MSU RS, a "Contemporary Thesaurus" nakon Banjaluke moći će da vidi novosadska i beogradska publika.

Povodom jubileja MSU RS danas će za javnost biti otvorena i nova interaktivna vizuelna platforma www.msurs.net realizovana uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u BiH, a na otvaranju večerašnje izložbe govoriće i Vibeke Lilo, ambasadorka Kraljevine Norveške u BiH. Izložbu će otvoriti gradonačelnik Banjaluke, gospodin Slobodan Gavranović.

"Dan Muzeja je odlična prilika da se promovišu i zaokruže rezultati u protekloj godini, koji će biti promovisani u vidu publikacije Inventure 2015, koja pruža potpuni uvid u bogatu programsku aktivnost Muzeja u protekloj godini", javili su još iz ove institucije, koja nesumnjivo čini stub nosilac ovdašnje umjetničke i kulturne scene u posljednjih 45 godina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )