FOTO: null

Udruženje za pomoć licima sa poteškoćama u razvoju ,,Nada,, iz Bijeljine organizuje u nedjelju, 5. jula, izlet u Višegrad za djecu sa poteškoćama u razvoju i njihove porodice.

"Izlet će biti prilika za druženje van mjesta življenja ovih lica, kao i za sticanje novih znanja o kulturnim dobrima", saopšteno je iz Udruženja. 

Odlazak u Višegrad dio je projekta "Bolja nada sa novim znanjem", koji se na području grada Bijeljina realizuje u partnerstvu sa Udruženjem za promociju roma "Otaharin" i uz podršku gradskog Centra za socijalni rad. 

Predviđeno je i održavanje radionica za djecu sa posebnim potrebama i to radnookupacionih radionica, defektoloških, logopedskih, kao i radionica sa roditeljima djece sa posebnim potrebama koje će voditi psihijatar i psiholog. 

U nedostatku dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, ovaj projekat putem logopedskog rada omogućava kontinuiranu stručnu podršku djeci sa smetnjama u razvoju. 

Projekat "Bolja nada sa novim znanjem" pokrenuo je UNDP kroz program "Jačanje lokalne demokratije četiri", za koji je sredstva obezbijedila EU. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )