FOTO: null

U centralnoj gradskoj zoni Bijeljine ove godine izdata je jedna građevinska dozvola za podizanje zgrade sa 18 stanova, nakon usvajanja regulacionog plana "Zona centar" u aprilu prošle godine.

Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Igor Ostojić rekao je Srni da su prošle godine izdate tri građevinske dozvole za izgradnju višeporodičnih stambenih objekata sa ukupno 53 stana u zoni centra grada. 

Prema njegovim riječima, do sada je izdato više desetina lokacijskih uslova za porodične, višeporodične i poslovne objekte i očekuje se da će investitori u toku godine zatražiti građevinske dozvole za izgradnju na tim lokacijama u centru grada. 

"S obzirom da se u zoni obuhvata ovog regulacionog plana većina planiranih objekata i lokacija nalazi u prvoj i drugoj zoni zaštite spomenika kulturno-istorijskog nasljeđa, izdavanje građevinskih dozvola u ovom slučaju je u nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske", podsjeća Ostojić. 

On kaže da se trenutno kod Ministarstva u postupku nalaze četiri zahtjeva za izgradnju stambenih zgrada u centru Bijeljine. 

Ostojić ističe da se u nadležnom gradskom odjeljenju postupa transparentno kod izdavanja dozvola i da se sve dozvole izdaju u znatno kraćim rokovima u odnosu na rokove predviđene zakonom. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )