FOTO: null

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je nakon sastanka članova Predsjedništva BiH u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da treba snažnije krenuti u razvoj regiona, ali je za to potrebna stabilnost i sigurnost, kojih nema bez pom

Odgovarajući na novinarska pitanja, naveo je kako je zbog toga i zatražio da sastanak bude održan u Beogradu, a ne u izolovanom Karađorđevu, te da prošetaju centralnom beogradskom ulicom Knez Mihajlovom kako bi vidjeli kako će narod reagovati.

Izetbegović je izjavio danas u Beograd, nakon razgovora članova Predsjedništva BiH sa premijerom Srbij, da svaki ratni zločin bez obzira nad kim je počinjen, ostaje ratni zločin.

„Nebitno da li su se desili zločini u Srebrenici ili negdje drugo. Bilo da je riječ o 8.327 ubijenih ili osam ubijenih, zločin je zločin. I Sarajevo je pretrpjelo užas u ratu, a svaki treći Sarajlija je pogođen“, rekao je Izetbegović.

Naglasio je kako je Sarajevo imalo snage da usred rata zaustavi zločine nad Srbima hapšenjem nekih pobunjenih komandanata.

Istakao je kako su to bili incidenti, a ne sistematski zločini, te da treba vjerovati državnom pravosuđu u slučaju hapšenja Nasera Orića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )