FOTO: null

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je danas u Ankari u vezi sa današnjim potezom Vlade Republike Srpske o prekidu saradnje sa SIPA-om, Tužilaštvom BiH i Sudom BiH, kako Republika Srpska nema pravo da se tako ponaša.

Izetbegović je na konferenciji za novinare u Ankari nakon sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tajipom Erdoganom poručio kako "RS nema pravo da se ovako ponaša".

Prema njegovim riječima, svi u BiH moraju da poštuju zakone i da se ponašaju u skladu s njima ili će u protivnom snositi posljedice. Dodao je da se predsjednik RS Milorad Dodik slično ponaša već deset godina.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović je kazao kako se sva pitanja u Bosni i Hercegovini moraju rješavati dijalogom i hladne glave.

"Zakoni u BiH moraju biti primjenjivani i poštovani i važeći zakoni moraju biti poštovani sve dok novi ne budu usvojeni", rekao je Čović.

Saradnja u BiH, smatra Čović, među njenim narodima ne smije biti ograničavana ni na koji način.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )