FOTO: InfoBijeljina

Komunalna policija Grada Bijeljina suočava se s izazovima nepoštovanja komunalnog reda ove godine, što je rezultiralo izdavanjem 90 prekršajnih naloga pravnim i fizičkim licima. Ova situacija ukazuje na potrebu za strožom kontrolom i edukacijom građana o važnosti poštovanja komunalnih propisa.

Komunalna policija Grada Bijeljina u ovoj godini izdala je 90 prekršajnih naloga pravnim i fizičkim licima koja ne poštuju komunalni red, potvrdio je za InfoBijeljinu komunalni policajac Predrag Novaković. 

- Najviše naloga se odnosi na kršenje odredbe o uzurpiranju trotoara, za koje vozači putničkih vozila plaćaju najnižu kaznu u iznosu od 400 KM. Zbog umanjenja funkcionalnosti trotoara izdato je 20 prekršajnih naloga. Značajan broj prekršajnih prijava odnosi se i na nepoštovanje odluke o reklamiranju, a u prva četiri mjeseca ove godine evidentirano je, rekordnih, 700 rješenja o postavljanju reklame – precizirao je Novaković. 


On dodaje da se bilježi i veliki broj prekršaja građanima koji nesavjesno odlažu komunalni otpad na mjesta koja za to nisu predviđena.  

- Uočili smo da postoje određena mjesta koja nemaju dovoljno kontejnera i kanti za odlaganje otpada. Očekujemo da preduzeće „Komunalac“, koje vrši odvoz i deponovanje otpada, to riješi. Takođe, apelujemo na zajednice etažnih vlasnika da mjesta na kojima stoje posude za odlaganje i recikliranje otpada adekvatno ograde jer je to njihova zakonska obaveza – ističe Novaković. 


U skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima RS  i odlukama lokalne skupštine, Komunalna policija Grada Bijeljina ima 14 komunalnih policajaca koji pokrivaju 28 nadležnosti i pokrivaju 744 kvadratna kilometra površine u 71 mjesnoj zajednici na području Semberije. 



Za one koji ne poštuju komunalni red, propisane su kazne i to za pravna lica od 2.000 do 5.000 KM, za preduzetnike od 600 do 1.000 KM, a za fizička lica od 400 do 800 KM. 

Cilj Komunalne policije nije da kažnjava nego da djeluje preventivno, poručuju iz ove službe.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )