FOTO: Nezavisne

Najavljena promjena vremena koja bi večeras i sutra trebalo da zahvati gotovo cijelu Hrvatsku već je stigla u Dalmatinsku zagoru.

Kako javlja Dalmacija danas, u ranim poslijepodnevnim satima došlo je do jakog razvoja naoblake u velikom dijelu Zagore pa je grmljavinskih pljuskova bilo u dijelovima cetinskog kraja i šibenskog zaleđa.

Obilniji pljuskovi su takođe zabilježeni na području Biokova u poslijepodnevnim satima. Lokalno je u vrlo kratko vrijeme palo do desetak litara kiše po kvadratnom metru, a bilo je i intenzivne grmljavine. Na područjima koje je zahvatila kiša temperatura vazduha se snizila za više od pet stepeni u kratko vrijeme.

U Kistanjama je u manje od sat vremena palo ekstremnih 40 litara kiše po kvadratnom metru, što je izazvalo velike bujice vode.

Zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena upaljen je žuti meteoalarm za centralbu i istočnu Hrvatsku te Gorski kotar i Liku, dok je u Dalmaciji žuti meteoalarm na snazi zbog visokih temperatura koje su posljedica toplotnog talasa koji je još danas nad Hrvatskom. Iz istog je razloga za Istru, Kvarner i podvelebitsko područje proglašen narandžasti alarm, uz napomenu da tamo vrijedi i žuti alarm zbog opasnosti od nevremena, a narandžasti alarm zbog vrućina na snazi je i na krajnjem jugu obale.

Sutra nas čeka promjena vremena koja će najviše zahvatiti sjeverni Jadran i unutrašnjost zemlje, gdje prolazno može biti olujnih naleta vjetra, tuče, lokalno obilnije padavine.

Meteorolozi za večeras i sutra najavljuju oluje, pljuskove s grmljavinom, ali i mogućnost tuče u pojedinim krajevima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )