FOTO: null

Skupština Grada Bijeljina donijela je Odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica Dvorovi, Novi Dvorovi, Dijelovi i Magnojević Srednji, koji će biti održani 26. jula.

Izbori u ovim mjesnim zajednicama biće održani 26. jula od 8.00 do 16.00 časova, a pravo glasa imaju svi birači registrovani zaključno sa 6. julom ove godine, saopšteno je iz Gradske izborne komisije. 

Izbore za savjete mjesnih zajednica provodi Gradska izborna komisija Bijeljina i birački odbori u skladu sa odgovarajućim odredbama Izbornog zakona BiH, Izbornog zakona Srpske, Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, Zakona o ravnopravnosti polova u BiH, Uputstva o organizovanju i provođenju izbora za članove savjeta mjesne zajednice, Statuta Grada Bijeljina i Odluke o mjesnim zajednicama na području grada Bijeljina. 

Iz Gradske izborne komisije navode da kandidate za članove savjeta mjesnih zajednica mogu predlagati sve političke stranke koje na području grada Bijeljina imaju opštinski odbor ili neki drugi vid organizacije, udruženja građana koja djeluju na području Grada Bijeljina te grupe građana koji su ovlašćeni predlagači. 

Predlagači predlažu najviše onoliko kandidata koliko se bira članova savjeta za tu mjesnu zajednicu, a predloženi kandidati moraju da budu upisani u Centralni birački spisak i da imaju prebivalište na području mjesne zajednice za čiji se savjet kandiduju. 

Prilikom predlaganja kandidata ovlašćeni predlagači moraju voditi računa o ravnopravnoj polnoj zastupljenosti, u skladu sa članom 20 Zakona o ravnopravnosti polova u BiH tako da je jedan od polova zastupljen najmanje 40 odsto na kandidatskoj listi, kao i o teritorijalnoj zastupljenosti mjesne zajednice. 

Zahtjev predlagača za ovjeru kandidatskih listi podnosi se zajedno sa listom kandidata, kandidatskim obrascem, a rok za predaju je 10. jul ove godine, do 15.00 časova. 

Rok za predaju prijedloga za imenovanje za člana biračkog odbora je 10. jul, do 16.00 časova. 

Skupština Grada Bijeljina odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta ove četiri mjesne zajednice donijeta je juče.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )